7+1 tipp az őszi-téli levertség ellen
2020. október 24. írta: Live Your Life

7+1 tipp az őszi-téli levertség ellen

A legtöbbünk ebben az időszakban,amikor a nappalok egyre rövidebbek, és borult, esős az időjárás, gyakran tapasztalunk lehangoltságot és fáradékonyabbak vagyunk. Pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Nagyon szeretem  az őszt, viszont ezt a borús és csapadékos időszakot annyira nem kedvelem. 

 pexels-sarah-dietz-4011266.jpg

Ezért szántam egy kis időt rá, hogy utána olvassak, hogy miket lehetne tenni ellene, hogy a pozitív és energiával teli énem megmaradjon. Rengeteg hasznos cikket találtam, és összeszedtem azt a 7+1 ötletet amik nekem a legtöbbet segítettek és remélhetőleg neked is fog. Vágjunk is bele!

1.Ideje kikapcsolódni 

Ez az az időszak, amikor jobban befele figyelünk, bekuckózunk, könyvet olvasunk, filmet nézünk. Mind mind olyan dolgokat végzünk amik kikapcsolnak és jólesik a léleknek. Mindegy, hogy mi az, ajándékozd meg magad egy kis kikapcsolódással. Hidd el, megérdemled.

2.Írj bakancslistát 

Biztos neked is vannak olyan ötleteid, amiket ősszel és télen mindenképpen meg szeretnél csinálni. Legyen az egy őszi túra a barátokkal, vagy egy őszi nagytakarítás írd őket össze egy lista formájában. Sőt, ha kreatív vagy, pinteresten egy csomó inspirációt találsz, hogy hogyan készítsd el vagy akár online is megszerkesztheted. A lényeg az hogy a végére egy olyan lista készüljön el, amit jólesik kipipálgatni. 

3.Mozogj

Nem hiába ajánlják a rosszkedvre mindig a mozgást. Ugyanis fokozza a dopamint ami egy boldogsághormon és képződése elégededtséggel és nyugodtsággal tölt el. Legyen az jóga, tánc, vagy futás. Minden mozgásforma jót tesz. 

 4. Változtass

Az eddigi legjobban eső ötlet. Csak egyszerűen változtass valamin vagy kezdj bele valami újba. Legyen az festés, bloggírás, vagy valami új lehetőségbe belekezdeni. Minden újdonságnak megvan a maga kihívása és varázsa. Azonnal feldobja a borús napokat

5.Irány a szabad levegő

Minden időjárásnak megvan a maga szépsége, így az esős időjárásnak is. Mikor egyszerűen csak kint vagy és bambulsz egy kávé vagy tea mellett. Vagy csak simán sétáltok eggyett ebben az időben, vagy egy  fotózást tervezni a szabadban. Úgyhogy gyerünk ki a szabadba!

pexels-bas-masseus-1111027.jpg

6. Fény fény és fény

Napsütéses őszi napokon menj ki a szabadba sétálni. Egy vizsgálat szerint egy órányi séta a szabadban ugyanolyan hatékonyan enyhíti az őszi depresszió tüneteit, mint két és fél órányi erős mesterséges fényben tartózkodás.

 7.És mi a helyzet a táplálkozással?

Számomra jöhet minden. Sokan belefognak még ilyenkor is különböző diátékba,sanyargatják magukat, pedig felesleges.Legalább is nekem ez a véleményem. Meg kell találni azt az arany középutat, ami jót tesz a fizikai és mentális egészségednek. A szezonális gyümölcsök pl a körte vagy az alma is nagyszerű választás. De akár süteményt is lehet belőlük készíteni. A lényeg a kiegyensúlyozott táplálkozás.

+1 Néha tök rendben van, ha nem vagy pozitív. Igenis lehet egy rossz napod. Ez tök rendben van, meg kell élnünk ugyanúgy a rosszat is mint a jót. Emberből vagy nem pedig robotból, ugyanúgy mindenkinek vannak érzései.

Remélem hasznos volt számodra ez a cikk és sikerült találnod egy olyan tippet is, ami segíthet neked. Kövess be instagramon és facebookon is, hiszen ha felkerül egy új cikk az oldalra, elsőként ezeken a platformokon fogsz értesülni róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liveyourlife01.blog.hu/api/trackback/id/tr4016256116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viola68 2020.10.25. 16:08:06

Nem beszólni akarok, de gondolom, az utolsó mondat a lényeg. Ha meg valaki nem tud magával mit kezdeni, annak felszólításra sem megy. Érdekes világ lett: " régen " mindenki tudott magával mit kezdeni.

Live Your Life 2020.10.25. 16:22:02

@Viola68: Egyàltalàn nem tekintem beszólàsként, örülök hogy elmondtad a nézőpontodat. Van aki tudja hogy mit kell tennie és van aki még nem. Senki se egyforma és szerintem ez régen se volt màsként.

Viola68 2020.10.25. 18:43:08

Egyébként ez egy, divatos szóval, pozitív írás. Tetszik benne a szezonális gyümölcsök említése és a " mozdulj ki " a szabadba gondolata.

odamondó 2020.10.25. 22:17:18

Sajnos most ez a coviddal hatványozottan fog beütni.

Live Your Life 2020.10.26. 09:53:44

@odamondó: Sajnos van benne igazsàg, nincs kizàrva. Viszont egyàltalàn nem célom az hogy a covidot szóba hozzam hiszen màr mindenhol ezt olvasni. Köszönöm hogy megosztottad a gondolatodat☺️

Live Your Life 2020.10.26. 09:54:25

@Viola68: Nagyon szépen köszönöm ☺️

odamondó 2020.11.02. 20:59:26

@Live Your Life: ja jobb lenne már ezt a témát archiválni mert lassan kiég az összes agysejtem.
süti beállítások módosítása